1. European RC Drift Battle Brno (CZ)

07.10.2012 12:56

1.EUROPEAN RC DRIFT BATTLE 2012 BRNO

A je to za námi, největší akce v republice s mezinárodní účastí z Rakouska, Litvy, Polska,  Slovenska , Maďarska a náš Erik z Větnamu.

Celkem se sešlo z původně 71 přihlášených drifterů 64. Mezi nimi i naše Ostravská reprezentace Nikollas, tabbert, Erik, KedaR a Marf .

Závodilo se  s různými podvozky od X-rey, HB Ciclone , Himota, HPI, Tamiye , Sakury,  ale největší a nejkrásnější raritka byla od

Michaela  Günthera  (Waldi )  upravená šestikolka  složená převážně z dílů podvozku Tamiya  TA-05, nádherný to stroj a jak pěkně driftuje.

Vše se odehrávalo v nadzemních garážích OC Futura a to celkem na třech totožných drahách a jedné tréninkové.  Dráhy tvořily sestavy zatáček, což nám umožňovalo se vyřádit a poměřit síly s ostatními a to i těmi nejlepšími.  Jediný problém byl ten, že se se s nimi nedalo držet tempo,  protože ti nejlepší nechybují jako my a mažou  si to ideální  stopou dveřmi napřed kolo co kolo.

Kluci z Oldskullcrew  se vyznamenali  perfektní  organizací a tak jsme po rozpravě  rychle skočili do kvalifikací,  kde  jsme  se po předchozích skeptických úvah vůbec neztratili  a poslední rozhodně neskončili.

Z   výsledků  kvalifikace  jsme  byli rozděleni  do  skupin a začal nám klasický pavouk „na  život  a na smrt“.

Vítěz každé skupiny postupoval do té další a měl tak šanci se dostat až do té  nejlepší,  což  se  nám  nikomu  sice  nepovedlo,  ale  i tak jsme se neztratili. 

V celkovém závodě se nejdéle udržel Erik,  který nakonec skončil  na pěkném 17. místě. Dále  Nikollas  na  22. místě , KedaR na 26. místě,  Marf na 46. místě a Tabbert  na 49. místě.  Což považujeme za docela dobrý výsledek.  Na prvním místě skončil Michael Novotny  z Rakouska, druhý Lukáš Janík ze Slovenska a třetí Štěpán Aubrecht z České republiky. Za zmínku stojí i říct že 6-kolová nádhera skončila na krásném čtvrtém místě.

Součástí celého programu byly doprovodné  akce, jako nejlepší parkovací manévr, nebo nejtěsnější průjezd zatáčkou. V nich se nám ale nepovedlo prorazit.

Ani za nejlepší depo nebo karoserii (konkurovat 6tikolé bestii se nadalo) jsme nedokázali urvat cenu a tak jsme sice odjeli s prázdnou, ale spokojení  z účasti na perfektně zvládnuté akci plné nadmíru, skvělých lidí a bez jakéhokoli problému jak organizaci tak prohřešku proti pravidlům.

Shrnuto a podtrženo:  akce se povedla perfektně, užili jsem si ji po všech stránkách a už se těšíme na další pokračování.

Driftu zdar.

 

Zhodnocení této skvělé akce si také můžete přečíst z on-line reportu od  Igora Vlahoviče.

Nikollas, Tabbert